31-03-07

'Patiëntenrechten' - federale ombudsdienst


'Patiëntenrechten'

operatiePatiënten kunnen zich, naar het schijnt, met hun klachten ook tot de bestaande ombudsdiensten richten....


Federale ombudsmannen: opnieuw spektakel en chaos, zitting geschorst

Er zijn in de Kamer opnieuw problemen opgedoken rond de stemming over de federale ombudsmannen. De oppositie en de MR willen de stemming voor zowel de Franstalige als de Nederlandstalige ombudsmannen overdoen. De socialisten en de VLD wensen zich enkel nog over de Nederlandstalige kandidaat uit te spreken. De zitting is momenteel geschorst. De conferentie van de voorzitters moet een oplossing uitdokteren. De benoeming van een nieuw college van federale ombudsmannen begint stilaan op een neverending story te lijken.

Het Nieuwsblad, 21 oktober 2005


Ombudsdienst voor patiënten al maanden plat

BRUSSEL - Vlaamse patiënten die bellen met klachten over huisarts, tandarts of andere zorgverstrekkers krijgen al sinds juni via het antwoordapparaat te horen dat een nieuwe ’ombudsvrouw’ wordt gezocht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De Nederlandstalige afdeling van de federale ombudsdienst Patiëntenrechten ligt al maanden plat.

Volgens Spirit-kamerlid Annelies Storms komt dat omdat er door een te lage verloning weinig kandidaten zich geroepen voelen. ,,Het is een schande dat de problemen binnen de ombudsdienst worden afgewenteld op de patiënten. Intussen blijven klachten onbehandeld'', luidt het. Storms stelt vandaag een vraag over de ombudsaffaire aan bevoegd minister Rudy Demotte.

De Standaard, maandag 24 oktober 2005


Klachten Vlaamse patiënten blijven onbehandeld

Vlaamse patiënten met klachten over de huisarts, de tandarts, de apotheker, de kinesist kunnen al vijf maanden niet meer terecht bij de federale ombudsdienst. Sedert 1 juni is de Nederlandstalige ombudsvrouw uit dienst en ligt de ombudsdienst plat. “Schandalig,”, zegt volksvertegenwoordiger Annelies Storms, “de problemen bij de ombudsdienst mogen niet afgewenteld worden op de patiënt.”

http://www.meerspirit.be


http://groups.msn.com/Patientenrechten

 

19:26 Gepost door Jan Boeykens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.