11-04-07

Orde van geneesheren wil dat kinderen drugs gebruiken

 


Orde van geneesheren wil dat kinderen drugs gebruiken

Image Hosted by ImageShack.us

persmededeling Fernand Haesbrouck

Apotheker Fernand Haesbrouck, onvermoeide strijder tegen het toedienen van onverantwoorde medicatie, in het bijzonder bij kinderen, verspreidde deze morgen onderstaande persmededeling.

Apotheker Fernand Haesbrouck, die vorige week het boek publiceerde: “ADHD-medicatie: medische megablunder” (http://www.wwaow.com) moet zich woensdagavond 21/2 bij het bureau van de Orde van Apothekers verantwoorden op een klacht van de Orde van Geneesheren, wegens het onwettig uitoefenen van de geneeskunde. De inhoud van het boek zou diagnoses van dokters in de geneeskunde in vraag stellen, terwijl het boek alleen over de werking van de gebruikte medicatie handelt.

Intussen staat het boek al een week op nummer een van de "best selling authors" van het uitgeversbedrijf.

Het vermoeden bestaat daarom dat de farmaceutische industrie, net zoals verleden jaar in de USA bij de FDA (Food & Drug Administration) gebeurde, alle zeilen bijzet om de markt van de legale harddrugs bij kinderen in de geneeskunde te vrijwaren. Of zoals de kranten in de VS toen kopten: "Drug industry mobilizes to defend ADHD-market". In februari 2006 immers, hadden 2 wetenschappelijke commissies van FDA erop aangedrongen om zware maatregelen te nemen,nadat bleek dat in de VS 50% van de behandelde kinderen met ADHD-medicatie psychiatrische stoornissen vertoonden en dat verontrustend veel meldingen gemaakt werden van hartproblemen en sterfgevallen. Na tussenkomst van lobbywerk door de industrie is toen door de FDA beslist om niets te beslissen en om de verkoop van ADHD-medicatie niet in gevaar te brengen.

In oktober 2006 verscheen al het boek "Psychiaters te koop" van Dr.Walter VanderEycken, die dat soort economische manipulaties in de psychiatrie aan de kaak stelde.

Men is er deze keer heel snel bij.

Fernand Haesbrouck

Wij wensen Fernand Haesbrouck alle sterkte toe om zich sereen maar zelfverzekerd te verdedigen.

http://psychiatrie.blogse.nl/log/standpunten-acties-en-in...  

17:56 Gepost door Jan Boeykens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.