06-05-08

'Meldt misstanden medicijnhandel'


MedicijnenPillen_p

GOUDA - De Stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) roept artsen, apothekers, medicijnfabrikanten en patiënten op misstanden in de medicijnhandel te melden. De stichting heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De CGR doet dat nadat het televisieprogramma Radar de afgelopen weken liet zien hoe medicijnfabrikanten artsen bewerken om hun geneesmiddelen voor te schrijven aan patiënten. De artsen krijgen bijvoorbeeld cadeaus aangeboden.

Ook worden gezaghebbende dokters door de medicijnfabrikanten ingehuurd om bepaalde medicijnen te promoten. Het komt ook voor dat de medicijnfabrikanten extra personeel voor artsen betalen. In ruil daarvoor moeten de artsen dan bepaalde merken medicijnen aan hun patiënten voorschrijven.

De CGR moet toezicht houden op de regels voor medicijnreclame. De stichting wordt voor een groot deel gevormd door de medicijnindustrie zelf. Critici van de Stichting Code Geneesmiddelenreclame stellen al jaren dat de organisatie te soepel is bij het beoordelen van de reclame- en marketingtechnieken van de medicijnfabrikanten.

De Telegraaf, di 06 mei 2008, 10:22

11:51 Gepost door Jan Boeykens in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

online patiëntendossier Yahoo Finance meldt dat Google een pilot-versie van een online patiëntendossier gaat opstarten met de gegevens van tussen 1.500 en 10.000 vrijwilligers. Google beschouwt het project als een logische uitbreiding van haar huidige diensten.

Google gaat samenwerken met de ‘Cleveland Clinic’, die overigens al over een eigen online service beschikt voor haar ruim 120.000 patiënten. De Google dossiers zullen gegevens bevatten over medische problemen, allergieën, medicatie en laboratoriumuitslagen van patiënten, en de gegevens zullen worden bewaard op “secure Google webpages”.

(Bron: New York Times: Bits)

Gepost door: Juul | 24-07-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.