30-10-08

Brief aan Wendy, dochter van Marcel Vervloesem


Gevangenen en hun familie zijn ook mensen !

marcelMarcel.hospital.im-victime_du_maitre-chanteur-4fkvandeurzen


De Werkgroep Morkhoven heeft niets te verbergen. Als er iets met Marcel Vervloesem van haar vereniging moest gebeuren, dan vindt u al de gegevens tot in de details op het internet.

--------

Beste Wendy en Peter,

Wij gaan zaterdag op bezoek bij Marcel. We hebben hem dat ook pas meegedeeld omdat hij ons telefoneerde.
Dat kon hij nu blijkbaar zonder problemen nadat hij twee dagen lang geen toelating kreeg om jullie te bellen.

Marcel zei ons nog het volgende:

- de gewone dokter zei hem gisteren dat hij hem zogezegd niets kan geven (wat onzin is want Marcel moest 10 dagen geleden reeds, dringend opgenomen, onderzocht en behandeld worden)
- de hoofddokter (Vander Valck) is vandaag langsgekomen om naar zijn benen te zien. Hij zou morgen terug komen. (ik begrijp niet waarom dat allemaal zo traag moet gaan. Wil men misschien tijd winnen in de hoop dat het nog slechter met hem zal gaan ?)
- Marcel heeft het formulier voor de dokter die hem wil komen bezoeken, ingevuld. De directie moet nu de toelating geven.
- een andere dokter zei dat hij 'waarschijnlijk terug naar Brugge moest' (om zijn medisch dossier nog eens te 'vergeten' zeker?)
- Na 10 dagen uitstel van verzorging, is alles ontstoken bij Marcel, alles is opgezwollen. Ook zijn knieën zitten vol vocht, zijn spieren zijn ontstoken, hij kan zijn voeten dikwijls helemaal niet meer bewegen.
Zelfs mensen die geen geneeskunde gestudeerd hebben, weten dat in zo'n geval een dringende opname nodig is ! Want als het vocht tot aan zijn hart komt (Marcel heeft dan ook nog een hartziekte), kan het zo gebeurd zijn. Iemand die suikerziek is en zich met een ontsteking op de spoedhulp van een ziekenhuis aanbiedt, wordt onmiddellijk opgenomen en onderzocht !
- Marcel heeft bijna tweemaal een 'hypo' gehad (suiker op 60) en zoals je weet is hij de vorige keer tengevolge van een 'hypo' helemaal blind geweest en is hij 7 dagen lang in reanimatie geweest in het ziekenhuis van Lier. De expert-geneeskundigen van het ziekenhuis van Lier kunnen dat gemakkelijk natrekken en de dokters van Turnhout hoeven alleen maar te telefoneren en het medisch rapport op te vragen maar dat doen zij dus niet. Men blijft liever besluiteloos en volgens directeur Geudens is 'er geen enkele reden om hem naar het ziekenhuis te doen'. (Als er iets met Marcel gebeurt, zullen we deze man ongetwijfeld via onze advocaten aanspreken)
- Marcel heeft de politie even op bezoek gehad voor DNA-stalen (nu kunnen ze blijkbaar wel DNA-stalen nemen. Tijdens hun zogezegd onderzoek naar die klachten van die drie minderjarige roofovervallers in 2005, werd het bamboestokje dat de rechter het 'bewijs' van foltering noemde, zelfs niet eens op DNA-sporen onderzocht)
- ik stuur een kopie van dit briefje ondermeer naar het kabinet van justitieminister Vandeurzen omdat -volgens Ivoke Meulemans van de krant Het Nieuwsblad die we niet direct één van onze vrienden kunnen noemen- Vandeurzen op 9.9.2008 verhinderde dat Marcel in het ziekenhuis te Turnhout werd opgenomen.
- onze acties gaan door zoals gepland

Groeten,

Jan

Jan Boeykens
Voorzitter vzw Werkgroep Morkhoven

Commentaren

Tientallen doden door fouten medische apparatuur
De Telegraaf vr 31 okt 2008, 12:28 | 16 reacties

DEN HAAG - Jaarlijks doen zich door fouten met medische apparatuur en hulpmiddelen tientallen sterfgevallen voor. Zorginstellingen en zorgverleners zijn zich veel te weinig bewust van de risico's die medische technologie met zich meebrengt.

Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In een vrijdag verschenen rapport stelt de inspectie dat zorgverleners geavanceerde apparaten mogen gebruiken zonder dat ze hiervoor goed zijn opgeleid of een bekwaamheidstoets hoeven af te leggen. Ook gebrekkig onderhoud leidt tot incidenten met ernstige afloop. „De patiëntveiligheid is onvoldoende gewaarborgd”, aldus de inspectie.
Gerrit van der Wal, inspecteur-generaal voor de gezondheidzorg, zegt dat de gezondheidszorg steeds beter, maar ook steeds afhankelijker wordt van nieuwe medische technologie. De ontwikkelingen gaan volgens hem zo snel dat de voordelen en risico's nog niet met elkaar in balans zijn.
Van der Wal vindt dat de gezondheidszorg zich bewust moet zijn van de risico's en daarop dient in te spelen. „Patiënten moeten erop kunnen vertrouwen dat nieuwe technologieën in de zorg op een veilige manier worden toegepast.”
De inspectie adviseert de minister van Volksgezondheid onder meer nieuwe opleidingseisen te stellen voor het gebruik van nieuwe apparatuur.

Gepost door: Elie | 31-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.